tisdag, september 16, 2008

Nervös

Inför morgondagen..
Orolig..
Inte så mycekt för resultatet, och lite för att det kan gå snett..
Såklart konstigt är det väl annars...
MEN jag är jättenervös att någon ska borra ner en lång nål i min mage..Känns som en operation..Ingen som vare å grävt i mej förut.. USCH..

Ja det var det lilla trevliga som upptar mina tankar just nu..
MEN MEN det blir nog bra det.

Fostervattensprov är ett speciellt test som innebär att man tar ett prov på fostervattnet i livmodern och undersöker det i ett laboratorium för att se om fostret har några allvarliga kromosomavvikelser. Det är ett diagnostiskt test, vilket innebär att du kan få ett nästintill säkert svar på om det finns en viss avvikelse hos fostret.
Hur går det till?
Du får ligga ned på en undersökningsbrits.
Läkaren använder ultraljud
för att hitta en ficka med fostervatten på säkert avstånd från både fostret och moderkakan. Sedan för man in en lång, tunn, ihålig nål genom bukväggen och in i vätskan som omger fostret. Med hjälp av nålen suger läkaren ut en liten mängd fostervatten - ungefär två matskedar.

Vätskan innehåller celler från fostret, kemikalier och mikroorganismer som kan svara på många frågor om fostrets hälsa. Det kan ta upp till 20 minuter att leda nålen till rätt position med hjälp av ultraljudet.
Att föra in nålen och suga ut fostervattnet tar inte mer än cirka fem minuter. Det kan hända att du får sammandragningar när nålen har dragits ut igen. En barnmorska övervakar dig en stund för att kontrollera om du får livmodersammandragningar och lyssnar på fostrets hjärtslag för att försäkra sig om att fostret inte har blivit stressat av undersökningen.

3 kommentarer:

  1. Hej hopp. Tänkte bara säga att jag just hittat hit till din hemsida och blogg. Jag vill också gratulera er till den kommande familjemedlemmen. Va spännande!! Jag hoppas att allt är bra med dig. Det var jättelänge sedan vi sågs men jag ser ju att du är Timråbo fortfarande i alla fall så kanske stöter på varandra ute på "byn" nångång. Ta hand om dig!! Kram Ingela.

    SvaraRadera
  2. HEJ HEJ
    Jorå allt är bara prima liv

    JOPP En gång TImråbo, Alltid Timråbo

    Vi brukar ju mellan varven dyka ihop. Träffade Marie i somras.

    Kramen tillbaka såklart!

    SvaraRadera
  3. Det e klart d går bra imorron Gumman:)!Vi ska tänka på dej!Men det låter ju dock inte som världens underbaraste upplevelse precis..uuuh..Det kommer gå fiiint!Lycko/styrkekramar från Löta!

    SvaraRadera